Om oss

Vi är tre kvinnor med helt olika förutsättningar som träffas för att vi gillar att arbeta med våra händer - som omväxling till det vi försörjer oss på. Vi kallar oss Kreatöserna. 

I mer än 25 år har vi träffats 1-2 gånger i månaden. På somrarna har vi tagit paus från hantverk, målning och sömnad, men kreativiteten har hela tiden funnits i det undermedvetna. Vi kompletterar varandra väldigt bra trots att vi är rätt olika och detta är en styrka. Vi respekterar varandras åsikter och inte sällan tar man till sig ett tips som man kanske inte ursprungligen skulle ha tänkt sig. 

Det började med loppisbesök för att hitta lämpliga stolar och pallar. En tobaksaffär i Ängelholm hade stora och ganska tomma skyltfönster och där fick vi visa upp våra renoverade möbler. En nystartad restaurangägare som ville ha ett annorlunda stuk på sin inredning såg stolarna i skylten. Han bad oss leverera ett trettiotal matstolar i olika modeller och färger. Av detta fick vi blodad tand och gav oss in på litet svårare hantverk som att klä om stoppade möbler och vi blandade egen äggoljetempera. Ett år gick vi på en finsnickerikurs eller "hur man lagar gamla möbler" vilket vi alla fortfarande har stor glädje av.

Det blev fler och andra skyltfönster där vi kunde exponera våra stolar någon gång per år och också deltagit på några olika hantverksutställningar och julmarknader i våra trakter som Fingrar kan i Höganäs. Vi har också tillverkat nya fotpallar efter egna idéer och i samarbete med en snickarkompis. Vi skojar om att detta inte är något man kan leva på, vår timpeng blir låg, men vi har himla kul när vi träffas och vi utvecklas hela tiden.